29/8/08

ΑΕΚ

Αποκλεισμός απο το UEFA


Για πρώτη φορά στα χρονικά η Ενωση μένει εκτός Ευρώπης από μήνα Αύγουστο, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ομόνοια 2-2.

Οι κιτρινόμαυροι έπαιζαν με 10 από το 58' λόγω αποβολής του Σκόκο και στο 92' έμειναν με 9 (κόκκινη Χουανφράν).
Ο Γιώργος Δώνης ήθελε από τους παίκτες του να μπουν δυνατά στον αγώνα και να ψάξουν το γρήγορο γκολ. Γι' αυτό οι κιτρινόμαυροι από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή έδειξαν τη διάθεση τους να πιέσουν ψηλά, ώστε να αναγκαστούν λάθη της Ομόνοιας. Τέτοια έγιναν, αλλά δεν έγινε ευκαιρία για την ΑΕΚ. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά στο 10' βρέθηκε πιο κοντά στον αποκλεισμό, όταν ο Ντούρο με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Για το επόμενο 5λεπτο οι κιτρινόμαυροι ήταν... εκτός τόπου και χρόνου, καθώς στη μεσαία γραμμή η Ομόνοια έκανε ό,τι ήθελε και μπροστά οι Ντούρο και Χριστοφή δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα. Στο 13', μάλιστα, οι Κύπριοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι από την εκτέλεση φάουλ του Ντούρο. Στο 16', όμως, πήγε στα δίχτυα από την πολύ ωραία γυριστή κεφαλιά του Μπλάνκο και κάπου εκεί η ΑΕΚ πήρε τον έλεγχο της αναμέτρησης.


Αποβολές και αποκλεισμός...
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν μπήκε το ίδιο φουριόζα με το πρώτο. Η Ενωση είχε πεσμένο ρυθμό, όπως και το ματς γενικότερα. Λογικό, καθώς η Ομόνοια δεν είχε κανένα λόγο για να βγει μαζικά μπροστά και να ψάξει ένα δεύτερο γκολ. Αυτή που έπρεπε να το κάνει αυτό ήταν η ΑΕΚ, αλλά στο 58' τα πόδια των παικτών του Δώνη κόπηκαν για τα καλά... Ο Σκόκο είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο και μένοντας με 10 παίκτες τα πράγματα ήταν εξαιρετικά δύσκολα για τον δικέφαλο αετό.

Ειδικά από τη στιγμή που τα προβλήματα στη δημιουργία παιχνιδιού δεν είχαν λυθεί ως τότε. Ο Δώνης έδωσε εντολή το 4-3-3 να γίνει 4-3-2 με τους Εντίνιο-Μπλάνκο κορυφή στην επίθεση και στη συνέχεια πέρασε τον Καφέ πίσω από τους δύο επιθετικούς, μήπως και γίνει κάτι καλό επιθετικά. Δεν έγινε όμως... Αντιθέτως, έγινε το χειρότερο στο 70', όταν ο Ντούρο με νέο σουτ εκτός περιοχής νίκησε ξανά τον Σάχα και έγραψε το 2-1.

Το ΓΣΠ πήρε φωτιά, αλλά η ΑΕΚ είχε παγώσει... Ο Δώνης με τους Ζορμπά και Λαγό αντί των Ρίκκα και Καφέ προσπάθησε να διορθώσει κάτι, αφήνοντας τον Μπασινά μόνο στο χώρο του κέντρου ως αμυντικό χαφ. Η Ενωση προσπάθησε, οι αλλαγές ολοκληρώθηκαν με τον Παυλή αντί του Εντίνιο αλλά τίποτα δεν άλλαζε... Στις εξέδρες οι Κύπριοι είχαν αρχίσει όλε-όλε, οι παίκτες της Ομόνοιας άλλαζαν την μπάλα εύκολα και όλα έδειχναν να έχουν κριθεί.

Το πολύ όμορφο γκολ του Παυλή στο 89' έδωσε εκ νέου ελπίδες στους κιτρινόμαυρους, αλλά η αποβολή του Χουανφράν στο 92' με απευθείας κόκκινη κάρτα (υπερβολική) για φάουλ στον Οκκά, σήμαινε και το τέλος του αγώνα... Οπως και το τέλος της Ευρώπης για την ΑΕΚ, σε ό,τι αφορά τη σεζόν 2008-09. Πριν καν βγει ο Αύγουστος...

Οι συνθέσεις
ΟΜΟΝΟΙΑ (Νεντίμ Τούτιτς): Γεωργαλίδης, Ντικουμάνα, Βέντσελ, Πλετς, Ζλόγκαρ, Κασέκε, Ντούρο, Κλέιτον (77' Αλωνεύτης), Χαραλάμπους, Χριστοφή (66' Οκκάς), Καφού (89' Νικουλέσκου)

ΑΕΚ (Γιώργος Δώνης): Σάχα, Ράμος, Μαιστόροβιτς, Κυργιάκος, Χουανφράν, Ρίκκα (75' Ζορμπάς), Καφές (75' Λαγός), Μπασινάς, Εντίνιο (79' Παυλής), Σκόκο Μπλάνκο